002 Diana
Foto door: Oh beautiful world

Hé hallo! Ik ben dus Diana. Moeder van twee, uiteraard, héle leuke jongens. Een kleine, Mats en een iets grotere, Lev. Met z’n drietjes wonen wij samen in een super cozy huis in Almere.

Ik werk als psychologe, ga graag naar musea en all-you-can-eat-sushi restaurants. Ik hou van de geur van de lente maar ook van het geluid van regen op mijn zolderdak. En met onweer erbij maakt het mij helemaal uitzinnig! Ik ga helemaal los bij het bouwen van hutten in het bos, heb weinig affiniteit met huishoudelijke taken en koken kan ik ook niet best. Ik ben gek op achtbaanritjes en het gevoel in je buik bij een free-fall! Ik lach me werkelijk een aap bij funniest video’s. Verder zou ik sporten graag écht leuk willen vinden (helaas…) maar ik hou wel van lange wandelingen in een mooi bos en naast mijn baan als psychologe besteed ik mijn vrije tijd gepassioneerd aan fotografie.

Fotografie geeft mij de kans om steeds weer nieuwe mensen te leren kennen en een kijkje te mogen nemen in hun leven. Ieder heeft zijn eigen unieke verhaal, zijn eigen energie, zijn eigen sfeer en dit wil ik in mijn foto’s vastleggen. Ik denk dat mijn foto’s simpel en oprecht zijn en met oog voor detail gemaakt. Ik val voor de eerlijke momenten. Gewoon zoals ze in het echt zijn. Zoals je ze later graag wilt onthouden.

Foto’s maken herinneringen voor later dus. Voor je ouders, als speciale verrassing of voor je goede vriendin die er helaas niet bij kon zijn of voor je kinderen om hen te laten zien wat er zich vóór hun geboorte heeft afgespeeld. Of voor jezelf om datzelfde gevoel van toen weer op te roepen. Of om juist die ene persoon voor altijd te herinneren zoals hij was.

Dat laatste is één van mijn motivaties om te fotograferen. Naast het feit dat fotograferen een ontzettende kick geeft, ben ik buitengewoon blij met de foto’s van mijn vader. Een week voordat hij overleed hebben we zijn laatste wens, een familie fotoshoot, in vervulling laten gaan. Foto’s van onschatbare waarde.

Voor altijd vastgelegd. Voor altijd zal hij in dat prachtige licht staan van die dag. Semper Lumen

 

 

Laat een reactie achter